már
5

A szerelem kövei

A drágakövek és féldrágakövek nem véletlenül nem mennek ki soha a divatból. Szépségük, kisugárzásuk következtében a szerelmi csatározások fontos fegyverei és fontos "lelki gyógyszerek". Ha ezeket viseljük, nem árt, ha tisztában vagyunk jelentésükkel. Ha ajándékozni akarunk egy drágaköves ékszert, jó, ha tudjuk ajándékunk hatását. Az Ajándék tehát nem csak anyagi helyzetünket mutatja, hanem vágyainkat is kifejezi. Ha pedig viselünk valamilyen követ, úgy megmutatjuk saját személyiségünket.

 

Achát
A szerelmi csatákban kiváló védelem. Lecsendesíti viselője zavaró indulatait. Hatása vágyfokozó. Pora növeli a férfierőt, és a nő bőrét szerelmet keltővé teszi. Ha a követ borba áztatjuk (elsősorban vörösborba) az ital átveszi annak hatását. A forró esték előtti gyertyafényes vacsorán ilyen italt kínálni biztos siker!                                                                   

 

Akvamarin
Harmóniát hoz a házaséletbe, és megőrzi a hűséget. Ideális ajándék tehát nászajándékba, vagy házassági évfordulóra. Jelzi a győztes szerelem tartósságát, azt jelenti: "még sokáig lángol a tűz". A kő segíti a felmerülő házassági problémák megoldását.

 

Ametiszt
Ha hajlamos vagy gyorsan szerelembe esni és szerelmes kábulatban ostobaságokat elkövetni, akkor ez a te köved. Megóv a szerelmes botlásoktól, támogatja a kapcsolatok szellemi értékeit. A józanság szimbóluma. A félénkség ellen is hatásos, de Hölgyek óvatosan hordják, hidegséget, frigiditást is hozhat a kapcsolatba!                                                                    

 

Borostyánkő
A múlt indulatainak hatására utal, a régi kapcsolatot támogatja. Ha vissza akarod hódítani régi kedvesedet, ajándékozz neki borostyánkő ékszert. Ez a kő megóv a nemi betegségektől és a szerelmi varázslatokat is kivédi. Ha a borostyánkőben valamilyen kis állat is van, úgy annak a tulajdonságait is átadja viselőjének!

 

Gránát
Erőssé és vidámmá teszi a szívet, segít dönteni. Immunrendszerünket is erősíti. A szerelmi kötéseket, rontásokat és a szerelmi mérgeket semlegesíti. Jó és érzékeny jelző, mivel ha ártó szándékkal találkozik, úgy fénye elhalványul.                                     

 

 

Gyémánt
Hosszú életet és tartós kapcsolatot ígér. A viszályokat elcsendesíti. Az ártatlanság védelmezője - főleg, ha balkézben tartják. A vér "nem forr fel tőle, nyugalom szállja meg azt, aki viseli.

 

Igazgyöngy
Pora növeli a férfierőt és csökkenti a nők szerelmi lázát (így segíti a hűséget). Ha a viselőjének érzelmei elbizonytalanodnak, az igazgyöngy zavarossá válik. Ezért mondják a kagylóból nyert gyöngyöt "igaznak".                                                                               

 

Hiacint
Jelzi, hogy még hideg a szív, ki kell várni a megfelelő időt a szerelemhez. A harmadik ujjon hordva - gyűrűbe foglalva - boldog szerelemhez segít, melyben ugyan kevés a változatosság, de legalább biztonságos.

 

Korall
A vér és a szerelem kapcsolatára utal, de távol tartja a fenyegető álmokat és a szerelemből származó betegségeket. A termékenységet segíti, így az idősebb hölgyek teherbe esési valószínűsége megnő attól, ha korall nyakéket hordanak.

 

Opál
Viselője előre sejtheti szerelmi sorsát. A remény szimbóluma, de a reménykedés még nem jelent beteljesedést. A gondatlanra szerencsétlenséget is hozhat. Véd a gonosz pillantásoktól, különösen a fehér opál nagyon tiszta erejű.

 

Rubin
A szerelmi elégedettség jele. A szívhez közel hordva az érzelmeket serkenti, a szívfájdalmakat mulasztja. Viselőjét szerelmi győzelemhez segítheti, de megvédi a sátán csapdáitól.        

 

 

Smaragd
A szüzesség védelmezője és jelzője - ami viszont támadásra ingerelheti a vadászó hajlamú másik neműeket. Harmóniát és nyíltságot hoz a kapcsolatba. A smaragd zöldje a szülőföldet is jelképezi. Aki smaragdot hord, hazavágyódik.

 

Topáz
Szerelmi csalódásokra ajánlott. Búcsúajándéknak ideális. Megnyugtatja a lelket, az értelem uralmát támogatja. Különösen nyakban viselve fejti ki jótékony hatását.           

 

Türkiz
Véd az elhamarkodott cselekedetektől, a vágyaknak a józan ész feletti győzelmétől. Fiatal asszonyoknak kielégülést hoz.

 

Zafír
Sugarai a szívet megbékítik, a szerelmi bölcsességet jelzik. A női erkölcs védelmezője. Idősebb férfiak segítője a szerelemben és a vágy felgyújtója. Ha színe fakulni kezd, a viselője hűtlen.     

 

 

Forrás: ufi-pufi.gportal.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://napibabona.blog.hu/api/trackback/id/tr352713572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása