feb
18

Szerelmi boszorkánykonyha

A bájos és ártatlan férjjósló babonáknál sokkal hátborzongatóbbak a szerelmi varázslatok, melyek célja „megfogni” és megtartani a kiszemelt férfit, vagy esetleg megrontani, ha netán rossz fát tett volna a tűzre. Az emberek általában a helyi vajákos asszonyhoz fordultak segítségért, aki boszorkány hírében állt. Persze bizonyos, hogy a babonák szájról szájra is terjedtek az asszonyok, lányok között, akik gyakran otthon is kísérleteztek szerelmi varázslattal. Persze szigorúan titokban, hiszen az egyház hevesen tiltakozott mindenféle boszorkánysággal ellen, na meg egyik hölgy sem szeretett volna gonosz pletykába keveredni, miszerint csak varázslattal tud csábítani.

Néhány jellegzetes férfifogó hiedelem:

Sok szerelmi babona szól arról, hogy valamilyen különleges étellel kell megetetni a kiszemelt férfit. Például tiszta fekete kakast vagy tyúkot kell neki feltálalni, és a hatás garantált.

Sokkal bizarrabb, mikor a lány a célja elérése érdekében valami jóval személyesebbet süt bele az ételbe, például a saját nyálát, hajszálát, körmét összemorzsolva, esetleg menstruációs vérének néhány cseppjét…

Bár fárasztóbb, de sokkal ízlésesebb, ha a lány kilenc kútról hozott vízzel itatja meg a szeretett férfit, aki így hamarosan feleségül veszi, és mindig szeretni fogja. Bár ilyen egyszerű lenne a dolog – gondolják ilyenkor a kételkedők.

Egy másik hiedelem szerint az is hatásos lehet, ha a lány belevarrja a legény ruhájába a saját hajszálát, esetleg beleejt a zsebébe egy kis tükröt, melybe előzőleg belenézett.

Ha a férfi lábnyomát három nyomon felszedik (például hóból, sárból), és a küszöb alá ássák, állítólag menthetetlenül odaszokik.


Szerelemi rontással azt a férfit büntették így, aki szerelmi bánatot okozott, például félrelépett, vagy eleve mást választott. A rontás a hiedelem szerint valamilyen betegséggel vagy akár halállal járt.

 

Forrás: nlcafe.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napibabona.blog.hu/api/trackback/id/tr272669730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása