feb
27

Esküvői babonák IV.

Címkék: babona esküvő | Szerző: Eleison Kyra | 10:50 pm

Esküvői babonák

 

Állítólag nem csak az hoz balszerencsét, ha a vőlegény idő előtt meglátja menyasszonyát a ceremónia alatt viselendő ruhában, hanem már az is, ha a menyasszony teljes esküvői öltözékben megpillantja saját magát egy tükörben. Ezen okból kifolyólag, mielőtt a tükörbe nézne, ajánlatos levennie egy ruhadarabot, vagy valamelyik esküvői kiegészítőt.

A babonás menyasszonyok feltétlenül tartsanak maguknál a nagy napon egy kis sót a zsebben, vagy a táskában, hogy kiküszöböljenek minden fajta balszerencsét.

Az előbbiekben említett célt szolgálja az is, ha a vőlegény egy miniatűr szerencsepatkót hordoz magával.

Boldog, gondtalan házas életről árulkodik, ha a házasságkötés napján hét ágra süt a Nap, ha a pár szivárványt lát, fekete macskát, vagy éppen egy kéményseprőbe ütközik.

Problémás házas életnek néznek elébe azok a szerelmesek, akik a jeles napon malacot, nyulat, gyíkot, vagy felnyitott sírt pillantanak meg.

Utódlás szempontjából nem lesz gyümölcsöző a szerelmesek házassága, ha a ceremónia napján véletlenül egy apáca vagy egy magányos pap keresztezné útjukat.

A felsorolt hiedelmek és hagyományok egy része igen értelmetlennek, különösnek, vagy furcsának tűnhet a XXI. századi házasodók előtt. Egy-egy rég feledésbe merült szokás felelevenítése pedig akár még fel is dobhatja is a násznép néha közönyös, feszengős hangulatát, és bizonyosan a párnak is - ha lehet - még emlékezetesebbé teszi a nagy eseményt.


Forrás: Nászéjszaka.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://napibabona.blog.hu/api/trackback/id/tr692696283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása